Cox Car Service

automotive

Remmenservice

De remmen zijn één van de meest belangrijke onderdelen van uw auto. Een perfect functionerend remsysteem is dan ook onmisbaar om op veilige wijze deel te kunnen nemen aan het verkeer. Om die reden is het essentieel om de technische staat en de werking van uw remmen regelmatig te laten controleren. Heeft u het idee dat uw remweg langer is dan normaal, heeft uw last van trillingen in het stuur tijdens het remmen of biedt het rempedaal van uw auto te weinig weerstand? Dit zijn veelvoorkomende signalen dat het remsysteem niet volledig optimaal werkt. In dat geval is het verstandig om zo spoedig mogelijk een beroep te doen op de remmenservice van Cox Car Service. Onze technici kunnen na een grondige analyse het probleem vaak snel verhelpen, zodat u weer met een gerust hart op weg kunt.

Remvloeistof en remblokken vervangen

Functioneert het remsysteem van uw auto niet langer volledig naar behoren, dan kan het zo zijn dat de remvloeistof aan vervanging toe is. Verouderde remvloeistof heeft namelijk een negatief effect op de remkracht van uw auto. Als zodanig is het dan ook verstandig om de remvloeistof te laten vervangen conform de fabrieksspecificaties die gelden voor het merk en model van uw auto. Na het vervangen van de remvloeistof dient het remsysteem goed te worden ontlucht. Laat dergelijk onderhoud dan ook altijd uitvoeren door een professional.

Naast de remvloeistof vormen ook de remblokken een onderhoudsgevoelig onderdeel van het remsysteem van uw auto. Doordat de remblokken gedurende het remmen tegen de remschijven drukken, slijt er telkens een klein laagje van de remvoering af die zich op de remblokken bevindt.

Wanneer de remvoering te dun is geworden, dan is het moment aangebroken om de remblokken te vervangen. Voor een optimale werking van uw remsysteem worden in dat geval zowel de linker als de rechter remblokken, die zich op dezelfde as bevinden, gelijktijdig vervangen.

Remschijven vervangen

Ondanks dat de remblokken van uw auto vaak eerder aan vervanging toe zijn, is het onvermijdelijk dat ook de remschijven van uw auto een keer versleten zijn. Het moment waarop de remschrijven moeten worden vervangen, hangt sterk af van de omstandigheden waarin u rijdt en uw rijstijl. Als het zover is, dan zullen de technici van Cox Car Service te allen tijde beide remschijven op dezelfde as gelijktijdig vervangen. Tevens zal een nieuwe set remblokken worden gemonteerd. Door deze handelwijze bewerkstelligen we dat uw remschijven en remblokken gelijkmatig zullen slijten, waardoor de levensduur van beide onderdelen wordt verlengd en het remsysteem van uw auto optimaal blijft functioneren.