Cox Car Service

automotive

Autobanden Helmond

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom) in Helmond? Voor een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren, uitlijnen en montage, kunt u terecht bij Cox Car Service in Helmond.

Zomer- en winterbanden Helmond

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden (ook als het regent). Het veiligste is om voor winterbanden te kiezen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Uiteraard geldt voor zomerbanden dat deze veiliger zijn wanneer de temperatuur boven de 7 graden ligt.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel bij Cox Car Service in Helmond.

Stalen velgen Helmond

Wil je winterbanden in Helmond of in de omgeving van Helmond bestellen en deze laten monteren op stalen velgen? Dan ben je bij ons op het juiste adres in Helmond.

Het grote voordeel van winterbanden op stalen velgen laten plaatsen, is dat de garage de banden niet op de oorspronkelijke velgen hoeft te monteren. Om twee keer per jaar jouw autobanden te laten wisselen op de originele velgen is een kostbare zaak.

Met stalen velgen kun je eenvoudig op de wisselkosten besparen. Je kunt de investering op de nieuwe stalen velgen daardoor al vlot terugverdienen.

De regel is dat wanneer je de auto nog langer dan 2 tot 2,5 jaar wilt behouden, dat stalen velgen met winterbanden, welke je zelf wisselt, goedkoper is dan twee keer per jaar zomerbanden te laten verwisselen naar winterbanden of andersom op jouw bestaande velgen.

Wil jij nieuwe autobanden in Helmond kopen om de winter goed door te komen? Dan is dit de meest voordelige methode.

Uitlijnen en balanceren Helmond

Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren en is van essentieel belang.

Met een goed uitgelijnde auto rijdt u veiliger, zuiniger en comfortabeler. Ook slijten uw banden en auto-onderdelen minder snel. Door de banden te balanceren ervaart u minder trillingen, heeft u beter contact met de weg, een regelmatige bandenslijtage en een hoger rijcomfort. Ook voor het uitlijnen en balanceren van uw auto bent u bij ons aan het juiste adres.

Voordelig banden bestellen in Helmond

Voor autobanden montage en balanceren moet je bij Cox Car Service in Helmond zijn.
Wij vervangen altijd het ventiel mee en maken gebruik van nieuw balanceerlood om problemen te voorkomen.

Heeft u zelf al de autobanden in het bezit?
Dat is bij ons geen probleem! Wij monteren ook eigen autobanden tegen scherpe tarieven en voeren wij uw oude auto- of bedrijfswagenbanden gratis af.

Tarieven:
Stalen velgen: montage, balanceren en ventiel vanaf €10,00
Lichtmetalen velgen: montage, balanceren en ventiel vanaf €12,50
Wissel complete wielset €17,50
Autoband alleen balanceren: vanaf €7,50
Autoband alleen monteren: vanaf €7,50
Autoband reparatie: vanaf €5,00
Autobanden / velgen opslag: €50 per seizoen
Run flat autobanden / RFT: vanaf €5,00 + extra bij stalen velgen en lichtmetalen velgen

Autobanden worden gratis geleverd in Helmond

Wil je meer weten over de nieuwe autobanden die je in Helmond kunt bestellen, of ben jij benieuwd naar meer informatie over stalen velgen, het draagvermogen of de bandencoderingen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.